Samenwerkingen

Op deze pagina verzamel ik mijn bijdragen in de media en andere samenwerkingen. Een aantal dingen die er nu opstaan deed ik voordat ik wist dat ik autisme heb. Het kan dus voorkomen dat ik spreek over veel onzekerheden en autisme niet in mijn woorden voorkomt. Dat klopt, ik had geen idee. Gelukkig nu wel en ik hoop dat er nog veel mooie samenwerkingen aan deze pagina toegevoegd mogen worden! Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je een ander leuk idee voor een samenwerking? Laat het me dan hier weten! Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan!

Over deze website

Mijn website is gebouwd door Kimberley van Studio Honeymint. Tien jaar geleden maakte zij ook mijn eerste blog voor mij: Mama Suikerspin. Vanaf dag één snapte Kimberley wat ik voor ogen had, en kon ze dit omzetten naar een goed werkende website. Tien jaar later hebben we nog steeds contact, en bood ze aan me weer op weg te helpen. Andersom hoop ik haar creatieve studio ook een zetje te kunnen geven door er hier regelmatig aandacht aan te schenken.

Ben je op zoek naar een custum made logo, website of toffe downloadbare goodies?! Ga dan zeker even bij haar kijken! Deze talentvolle vrouw verdient een podium, en credits voor haar creatieve bedrijf!

Foto’s

De foto’s op mijn website zijn gemaakt door Jannie Zijderveld. Als fotografe legt zij vele mensen en situaties vast en ik ben heel blij dat ze mij vorig jaar zomer ook op de foto heeft gezet! Jannie weet als geen ander hoe je mensen op hun gemak kan stellen en ze blijft dichtbij de persoon die ze op de foto zet. Geen gekke poses of overdreven gedoe, gewoon pure en mooie foto’s! Kijk voor meer informatie en boekingen op haar website J.Zijderveldfotografie!

De pillencast

De Pillencast is een podcast met gesprekken over het leven met een psychische stoornis.

Elke week praat Rob Schaap uitgebreid met een gast over de diagnose, therapie, medicatie, acceptatie en alles wat verder ter tafel komt. 

De Pillencast wil taboes op medicijngebruik, behandelingen en psychische stoornissen in het algemeen doorbreken. Er is nog altijd meer begrip voor een gebroken been, dan voor een gebroken brein. 

Een gesprek over leven en lijden, over armoede, kuisheid en gehoorzaamheid en over wat de maatschappij van je vraagt.
Een gesprek over wat er kan gebeuren na het opnemen van een podcast, over angst en over het koesteren van hoop.

Interview leessnack.nl

Voor de website leessnack.nl mocht ik meewerken aan een interview over dromen. En dromen heb ik! Ben je benieuwd welke?! Lees dan hier het hele artikel: De droom van Marieke: schrijver worden en in een tiny house wonen

Boekbabbels

Voor de toffe bookstagrampagina heb ik meegedaan aan het item ‘bookstagrammer van de week’! Ik vulde een paar korte vragen in, benieuwd welke? Kijk dan snel hier naar mijn bijdrage op de Instagrampagina van Boekbabbels! Dit deed ik nog onder mijn oude naam @gewoon_boeken, inmiddels heet ik ook op Instagram open_boek.nl natuurlijk!

Leeslievelings

Voor de mooie Bookstagrampagina Leeslievelings mocht ik meewerken aan een kort interview over mijn ‘leeslievelings’. Hieronder kun je mijn bijdrage lezen!

LEESLIEVELINGS 📚 Vandaag de leeslievelings van Marieke.

Inmiddels heb ik in mijn leven aardig wat boeken gelezen en daar drie favorieten uit kiezen vond ik ontzettend lastig, want daar zat zo veel moois tussen. Maar voor nu wil ik jullie deze drie (of eigenlijk vier) boeken graag aan jullie voorstellen!

📚 ‘Zondagskind’, ‘Zondagsleven’ (Judith Visser)
Meteen bij de eerste leeslieveling smokkel ik al een beetje, want ik vind dat deze titels niet zonder elkaar kunnen. Ze zijn ze voor mij één favoriet! Jasmijn, de hoofdpersoon van beide verhalen, groeit op in een voor haar onbegrijpelijke en moeilijke wereld. Uiteindelijk krijgt ze de diagnose autisme en daardoor vallen veel puzzelstukjes op hun plek, maar het leven blijft lastig… Deze boeken zijn voor mij heel belangrijk, omdat ik wist dat ik niet de enige was die de wereld anders ervaart, zodra ik Jasmijn leerde kennen. Bovendien zijn ze steengoed geschreven. Echt een aanrader als je geen autisme hebt, of er niet mee bekend bent.

📚 ‘De pest’ (Albert Camus)
Vorig jaar ging ik naar een tentoonstelling over de pest en de invloed van deze vreselijke ziekte op Europa. In voorbereiding daarop besloot ik iets te lezen over die periode en al vrij snel kwam ik uit bij dit boek, niet wetende dat Camus mijn favoriete schrijver zou worden. Dit verhaal beschrijft hoe de mensen in de tijd dat de pest rondwaarde, omgingen met deze om zich heen grijpende ziekte, en gaat over quarantaines, gezinnen in isolatie en welke rol het geloof had in deze enorme crisis. Het heeft me enorm gegrepen, misschien wel extra omdat ik het las na de eerste grote lockdown.

📚 ‘Dagen van zand’ (Aimée de Jong)
Deze graphic novel gaat over de enorme zandstormen die tien jaar het leven van veel Amerikaanse gezinnen beïnvloedde. Het boek staat vol met prachtige tekeningen en geweldige personages waar je geen genoeg van krijgt. Maar het bevat ook met documenten en echte foto’s uit de archieven van die streek. Dit boek deed me echt realiseren hoe goed we het hier hebben.