Samenwerken

In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen de diagnose autisme, maar een veelvoud van dit aantal krijgt er in diens leven mee te maken, bijvoorbeeld als ouder, collega, hulpverlener, vriend, familielid etc. Het samenwerken met deze groepen kan bijdragen aan meer begrip en een inclusievere leefomgeving voor mensen met autisme. Voor veel mensen met autisme is het leven namelijk één grote evenwichtsoefening, en heel hard werken. Zelf kreeg ik na een leven vol onbalans, en veel misdiagnoses uiteindelijk de diagnose autisme.

Ik was na een levenslange zoektocht dan ook opgelucht wanneer het antwoord op zoveel vragen gevonden wordt in de diagnose autisme. Binnen korte tijd vallen een heleboel puzzelstukjes op hun plek; echter blijkt al snel dat door een windvlaag veel stukjes ook weer van zijn plek waaien. Het vinden van een nieuw evenwicht blijkt lang niet zo eenvoudig als gehoopt. Ik besloot de puzzel niet zonder denken weer opnieuw te leggen, maar op zoek te gaan naar een ander evenwicht waarin ik de puzzel kon beschermen tegen onverwachtse wind om daarmee een basis te kunnen leggen voor een (zoveel mogelijk) autisme vriendelijke manier van leven.

Toen ik de diagnose autisme kreeg groeide bij mij het verlangen om naast mijn blog ook ervaringsdeskundige worden. Een zware studie zit er nu nog niet in, maar gelukkig kon ik via De Sociale Basis, in samenwerking met de gemeente een cursus tot ervaringswerker volgen. Sinds februari 2024 heb ik mijn papiertje op zak en kan ik me actief gaan inzetten.

Als ervaringswerker ben ik beschikbaar voor het geven van lezingen, kan ik meedenken over vragen rond mentale gezondheid en autisme binnen een organisatie en zet ik me in voor deskundigheidsbevordering voor andere ervaringswerkers.

Heb jij een mooi project waar je wellicht wat hulp bij kunt gebruiken? Laat het me vooral weten, dan bespreken we de mogelijkheden!

Boekenpost

Mijn grootste hobby is lezen, en over mijn gelezen boeken vertellen op mijn Instagrampagina. Ook uitgevers weten die pagina te vinden, waardoor ik af en toe recensie exemplaren opgestuurd krijg.

Ben je benieuwd of ik misschien ook iets kan betekenen voor jouw (net) uitgekomen boek? Neem gerust contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden!

Recensie exemplaren houdt ik doorgaans niet zelf, maar worden gedoneerd aan minima gezinnen via de plaatselijke bibliotheek, buurthuis of voedselbank.

Geen reactie ontvangen?!

Doorgaans probeer ik binnen 48 uur een berichtje terug te sturen. Toch kan het zijn dat dit iets langer duurt dan je van mij gewend bent, dan is je berichtje er misschien tussendoor geglipt. Heb je na een week nog geen antwoord? Schroom niet om er nog een berichtje achteraan te sturen. Dan ga ik er zo snel mogelijk mee aan de slag!