Zij is het voor mij

Er zijn een paar dingen die ik heel graag doe, prutsen aan een website en het maken van allerlei online posts horen daar absoluut bij! Ik had in mijn hoofd een duidelijk beeld voor ogen wat ik wil uitstralen met Gewoon Autisme en als ik het dan in mijn hoofd heb (hallo autisme), kan ik het maar moeilijk loslaten tot het klaar is.

Toch deed ik er maanden over om uit te vinden hoe de beelden in mijn hoofd er in het echt uit moesten zien. Talloze logo ontwerpen maakte ik de afgelopen maanden, met de daarbijbehorende kleuren struggles en technische ellende. Een paar weken geleden werd ik wakker en besloot ik van voren af aan te beginnen. Binnen een dag was het af, en het blijft op me groeien. Zij is het voor mij!

Het logo bestaat uit een aantal componenten die allemaal een betekenis hebben. De vrouw staat voor mij, en alle andere (sterke) vrouwen die (moeten) leven met autisme en de daarbij horende uitdagingen. Ze is, ondanks alles, sterk en open en is niet bang om zichzelf te laten zien. Oké, dat ben ik dus nog niet, maar ik zou het mezelf, en iedere vrouw gunnen om zich zo te voelen.

Ze staat achter een rots, die voor mij staat voor de rots van het geloof. De rots, God, waar ik altijd op mag steunen, die me beschutting biedt wanneer ik het nodig heb en waar ik op mag klimmen om het grotere geheel te mogen aanschouwen.

De zon biedt licht en warmte. De warmte die het uitstraalt en refereert niet alleen aan de letterlijke warmte, maar ook aan de warmte die we aan elkaar mogen doorgeven. We kunnen elkaar warm houden door onder een dekentje te kruipen, maar we hebben ook warmte te bieden in een luisterend oor of door een compliment te geven. Er is altijd iets te geven, zelfs wanneer je ervan overtuigd bent dat dit niet zo is.

Het blauwe venster is te klein, aan alle kanten piept het logo eronder en -boven uit. Het staat voor mij voor de vrijheid en mogelijkheid om buiten hokjes en diagnoses te kijken. We hoeven nergens in te passen, ik wil er omheen laveren en mijn eigen weg ontdekken.

Kleurkeuze

Toen ik het logo voor het eerst aan iemand liet zien en vroeg wat ze ervan vond kreeg ik niet alleen reactie op de vorm, maar ook op de kleurkeuze. Kleuren kies ik puur op gevoel en op wat ik mooi vind. Ik ben (nog 😉 ) geen groot bedrijf die een commerciële insteek heeft of waarbij de branding professioneel ingezet moet kunnen worden. Ik heb gewoon lekker gekozen wat ik mooi vond, zonder er verder bij na te denken. Ze vroeg me of ik ervan bewust was dat de kleuren niet alleen leuk zijn, maar ook iets te zeggen kunnen hebben. Ze stuurde me uitleg over de achterliggende gedachte kleuren.

Oranje/bruin/roest

Dit is de kleur van creatief scheppende levenskracht, invoelendheid en positieve sociale contacten. Bruin is de kleur van de aarde. Altijd aanwezig maar nooit opdringerig. Een uitgesproken basiskleur: neutraal, natuurlijk en sfeervol. Bruintinten houden ons met beide benen op de grond en zorgen voor rust en evenwicht in hoofd én huis.

Geel

Van alle kleuren bevat geel het meeste licht. Het is een krachtige, stralende kleur en kleurtherapeuten adviseren geel dan ook als hét middel tegen neerslachtigheid. Geel symboliseert de zon en nieuw leven, en staat voor activiteit en positief denken. Geel is de kleur van lichtkracht, energie en wijsheid. Met geel kun je zelfverzekerd in het leven staan.

Blauw

Blauw is de kleur van de vrede, eenheid, openheid en harmonie. Het symboliseert de verstilling en oneindigheid: het is de kleur van de hemel en de zee. Blauw is een primaire kleur aan de koele kant van het kleurenspectrum, maar omvat ook warmere tinten, die richting violet gaan. Net als groen is blauw kalmerend en bevordert deze kleur het denken en de concentratie. Het stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. De kleur spoort je aan je eigen pad te vinden.

Meer weten over kleur en hun betekenis? Kijk dan eens bij Lydia van ‘Daar krijg je kleur van’ . Zij kent als geen ander de kracht van kleur en legt op een mooie manier de link met de Schepping en de bijbel. Ook op Instagram is ze te volgen!

Hier kun je meer lezen over GewoonAutisme.nl en waarom ik weer ben gaan bloggen.

Met het gewicht van een heel leven

Achttien jaar geleden stond ik op het veld in Keulen. We hadden net een nieuwe paus en vol ontzag keek ik naar al die mensen om me heen. Ontelbaar veel mensen die knielend en in verbondenheid met God en elkaar het leven in dankbaarheid vierden. Ik was vijftien en mijn...

Samen op weg!

Het is zo ver! De Wereldjongerendagen staan op het punt van beginnen. En samen met een miljoen andere jonge mensen mag ik daarbij zijn! In mijn vorige blog heb je kunnen lezen wat de wereldjongerendagen zijn, en hoe het allemaal begonnen is. In deze blog neem ik je...

De Wereldjongerendagen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik het de afgelopen maanden veel over 'mijn reis' en 'de Wereldjongerendagen' gehad heb. Op het moment van schrijven duurt het nog maar iets meer dan een week voor we vertrekken. Op dinsdagochtend (heel vroeg) vertrekt er een...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hoi! Wat leuk dat je komt kijken op Open-Boek; Een blog dat niet alleen gaat over mijn leven met autisme. Ik ben een open boek en schrijf dus ook over mijn geloof, boeken en meer!

“With God all things are possible.”

Mattheüs 19:26